Veelgestelde vragen

Wat is de DELTA Ride for the Roses?

De DELTA Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud. Met één gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Of je nu 25 kilometer fietst op de stadsfiets met je kinderen, of 120 kilometer aflegt op de racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker.

Wij fietsen verschillende afstanden. Kunnen we dan toch een team vormen?

Ja dat kan. Je kunt een team maken waarin de en de deelnemers verschillende afstanden fietsen. Uiteraard fiets je dan niet samen, maar sta je wel geregistreerd als een team.

Hoeveel kost het om mee te doen?

Onderstaande prijzen gelden voor het DELTA Ride Weekend.

  • Ladies Night Ride: €15
  • 25 kilometer: €15
  • 50 kilometer: €20
  • 80 kilometer: €25
  • 120 kilometer: €25
  • Bedrijventeams: €75

Let op! Er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers meedoen vanwege vergunningen. VOL = VOL

Hoeveel kost het om met mijn bedrijf mee te doen?


Inschrijven voor een bedrijventeam koste 75 euro per deelnemer.

Let op! Er kunnen maar beperkt aantal deelnemers meedoen vanwege vergunningen. VOL = VOL

Lees hier meer over de voordelen van inschrijven met een bedrijventeam.

Kan ik mijn inschrijfgeld terugvragen?

Nee, DELTA Ride for the Roses geeft geen inschrijfgeld terug. Jouw inschrijfgeld wordt gezien als gift en draagt bij aan een versnelling in kankeronderzoek.

Wat willen we bereiken?

DELTA Ride for the Roses is een evenement waarbij de samenhorigheid bijna tastbaar is. Door fondsen te werven voor de versnelling in kankeronderzoek bieden wij deelnemers de mogelijkheid om hun onmacht om te zetten in kracht. Het lied 'The Rose' wordt traditiegetrouw gezongen bij de start en bij de finish wordt altijd een roos meegegeven aan deelnemers. Deze roos staat symbool voor een morgen voor iedereen en wordt vaak doorgegeven aan geliefden die in aanraking zijn gekomen met de ziekte kanker.

Voor wie is het?

DELTA Ride for the Roses is een evenement voor iedereen die te maken heeft met kanker en zich geroepen voelt zich in te zetten en tegen deze ziekte in actie te komen.

Heb ik een speciale fiets nodig om mee te doen?

Alleen voor de 120km pelotontocht is een racefiets vereist. Voor alle andere afstanden geldt dat je mag je deelnemen op wat voor fiets dan ook. Ook e-bikes zijn toegestaan.

Is er een minimum leeftijd voor deelname?

Alleen om in het peloton te fietsen moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor de overige afstanden geld geen minimum leeftijd.

Is geld ophalen verplicht?

Nee, fondsenwerving is niet verplicht. Wel wordt het aangemoedigd en enorm gewaardeerd. Elke euro die een deelnemer ophaalt komt 100% ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek.

Waar gaat het geld dat ik doneer of ophaal naartoe?

Elke euro die een deelnemer ophaalt komt 100% ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek. Lees hier meer over de projecten die worden gefinanciërt door DELTA Ride for the Roses.

Hoe wordt de DELTA Ride for the Roses bekostigd?

De kosten van het evenement worden gedekt door de inschrijfgelden en grote sponsoren. Ook zijn er veel lokale bedrijven die hun producten of diensten goedkoper of gratis aanbieden. Lees hier meer over de sponsormogelijkheden.